Ons doel is om samen aan oplossingen te werken

Voor wie is Balanced Brain Building?

Balanced Brain Building is er voor iedereen die te maken heeft met een breed scala aan uitdagingen, waaronder:

Het programma

Tijdens een uitgebreide intake doen we uitvoerig onderzoek. We gaan met je in gesprek over je belemmeringen en laten je een aantal vragenlijsten invullen. Daarnaast testen we welke primitieve reflexen je nog hebt en onderzoeken we welke hersenhelft dominant is en welke hersenhelft een mogelijke vertraging heeft opgelopen tijdens de ontwikkeling. De uitkomsten hiervan leveren een totaalplaatje op, aan de hand waarvan we vervolgens een behandelplan opstellen. 

Daarbij kan het bijvoorbeeld nodig zijn om naast het breinbalansprogramma ook een voedingsdeskundige of chiropractor te bezoeken. Ons programma omvat een uitgebreide aanpak met een scala aan effectieve methoden en geavanceerde technologieën om jouw breinbalans te herstellen.

1, De Basis voor Ontwikkeling: Primitieve reflexen zijn aangeboren reflexen die in de vroege kindertijd verschijnen en een cruciale rol spelen in de ontwikkeling. Ze vormen het fundament waarop latere vaardigheden worden gebouwd. Het integreren van deze reflexen is een natuurlijk onderdeel van deze ontwikkelingsreis, ongeacht je leeftijd.

2, Verbeterde Motorische Vaardigheden: Niet geïntegreerde primitieve reflexen kunnen de motorische controle en coördinatie beïnvloeden, wat invloed heeft op zowel kinderen als volwassenen. Door deze reflexen te ondersteunen en te integreren, helpt je bij het ontwikkelen van evenwicht, houding en fijne motorische vaardigheden.

3, Bevordering van Emotioneel Welzijn: Primitieve reflexen kunnen ook van invloed zijn op het gedrag en de emoties. Niet geïntegreerde reflexen kunnen bijdragen aan aandachtsproblemen, emotionele instabiliteit en stress. Het integreren van deze reflexen kan bijdragen aan een positiever emotioneel welzijn.

4, Optimalisatie van Leermogelijkheden: De gezonde ontwikkeling van reflexen is cruciaal voor het vermogen om te leren. Problemen met deze reflexen kunnen leiden tot leerproblemen, ongeacht je leeftijd. Integratie van deze reflexen kan bijdragen aan het verbeteren van lees- en schrijfvaardigheden en concentratie. Of je nu een kind of een volwassene bent, bij Balanced Brain Building begrijpen we dat elk individu uniek is. Onze op maat gemaakte benaderingen en interventies zijn ontworpen om jou te ondersteunen bij het integreren van primitieve reflexen en het benutten van jouw volledige mogelijkheden.

Dr. Robert Melillo benadrukt het belang van core stability (kernstabiliteit) als een integraal onderdeel van de Brein Balans-behandeling om verschillende redenen:

1, Centraal Zenuwstelsel (CZS) en de Kern: Het centraal zenuwstelsel, dat de hersenen en het ruggenmerg omvat, is nauw verbonden met de kernspieren van het lichaam. Een sterke en stabiele kern ondersteunt de algehele stabiliteit van het CZS en helpt bij een efficiënte signaaloverdracht tussen de hersenen en het lichaam.

2, Houding en Balans: Een goede kernstabiliteit is essentieel voor een gezonde houding en balans. Wanneer de kernspieren goed functioneren, kan een persoon zijn lichaam in evenwicht houden en voorkomen dat hij valt of struikelt.

3, Motorische Vaardigheden: Kernstabiliteit speelt een sleutelrol bij motorische vaardigheden en coördinatie. Het verbetert de controle over bewegingen en helpt bij het ontwikkelen van fijne motorische vaardigheden, zoals schrijven en knippen.

4, Brein-lichaam Connectie: Een sterke kern bevordert de verbinding tussen het brein en het lichaam. Dit is van cruciaal belang voor de sensorische verwerking en het begrip van lichaamsbeweging en positie, wat belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen en de algehele neurologische gezondheid.

5, Pijnverlichting en Comfort: Een goed ontwikkelde kern kan helpen bij het verminderen van rugpijn en ongemak, wat vaak voorkomt bij mensen met neurologische aandoeningen. Het kan bijdragen aan comfort en de algehele kwaliteit van leven verbeteren.

Kortom, core stability is belangrijk binnen de Brein Balans-behandeling omdat het de basis legt voor een gezonde houding, beweging en de verbinding tussen het brein en het lichaam. Het helpt patiënten bij het ontwikkelen van de motorische en sensorische vaardigheden die nodig zijn voor een evenwichtige neurologische gezondheid.

In jouw persoonlijke reis naar een evenwichtig brein, introduceren we een krachtig hulpmiddel: Cold Laser-therapie, zoals toegepast door Dr. Robert Melillo.

Deze behandeling is van vitaal belang omdat het gericht is op het activeren van de ene hersenhelft terwijl de andere wordt gedempt. Dit evenwicht is essentieel voor een optimaal functionerend brein.

Cold Laser-therapie verbetert de bloedcirculatie in je hersenen, vermindert ontstekingen en stimuleert neuronale activiteit. Hiermee bereiken we niet alleen symptoomvermindering, maar ook een betere kwaliteit van leven.

Of je nu worstelt met neurologische uitdagingen of streeft naar een brein in topvorm, Cold Laser-therapie is een waardevolle aanvulling op ons Breinbalans-programma.

We bieden deze behandeling als onderdeel van jouw persoonlijke behandelplan.

Het doel van de Brain Driver, zoals Dr. Robert Melillo uitlegt, is om de neurologische verbindingen in de hersenen te optimaliseren. Door middel van transcraniële stimulatie wordt gerichte elektrische stimulatie toegepast op specifieke hersengebieden. Dit kan helpen bij het verbeteren van cognitieve functies, concentratie, emotieregulatie en het verminderen van symptomen bij bepaalde neurologische aandoeningen. Dr. Melillo gelooft sterk in het potentieel van de Brain Driver om de hersenen in balans te brengen en te ondersteunen bij het bereiken van optimale neurologische gezondheid, zowel voor kinderen als volwassenen.”

De Brain Driver is een instrument dat wordt gebruikt in de neurologie en neurowetenschappen en kan worden ingezet als onderdeel van behandelingsprogramma’s om de hersenfunctie te verbeteren en specifieke neurologische uitdagingen aan te pakken.

Bekijk hier dit product in de shop.

Hier is waarom deze aanpak van Dr. Robert Melillo van vitaal belang kan zijn voor jouw neurologische gezondheid.

1, Pijnverlichting en Comfort: De Tens unit, die elektrische stimulatie gebruikt, kan effectief zijn bij het verminderen van pijn en ongemak. Dit is bijzonder belangrijk voor mensen met neurologische aandoeningen die vaak gepaard gaan met chronische pijn.

2, Sensorische Prikkels: De Tens unit kan sensorische prikkels bieden die de hersenen helpen om op een gezonde manier te reageren op externe stimuli. Dit kan resulteren in betere sensorische verwerking en emotionele regulatie.

3, Neuromusculaire Coördinatie: Door het stimuleren van specifieke spieren en zenuwbanen kan de Tens unit bijdragen aan een verbeterde neuromusculaire coördinatie. Dit is van cruciaal belang voor bewegingscontrole en motorische vaardigheden.

4, Gezond Brein-Lichaam Verbinding: De Tens unit ondersteunt de verbinding tussen het brein en het lichaam, wat van essentieel belang is voor een evenwichtige neurologische gezondheid.

5, Aanvulling op Behandeling: De Tens unit vormt een waardevolle aanvulling op ons uitgebreide Brein Balans-programma, afgestemd op jouw individuele behoeften en diagnose.

Een Eye Light-bril heeft glazen die ofwel rood of blauw zijn, met bijpassende lampjes in dezelfde kleur die elke 8 seconden oplichten. Deze bril is ontworpen om specifieke hersenfuncties te stimuleren en te helpen bij het herstellen van de hersenbalans, afhankelijk van de kleur en de locatie van de lampjes in de bril. 

De gele EyeLight-bril wordt gebruikt voor lichttherapie met geel licht om sensorische integratie te verbeteren, visuele verwerking te ondersteunen, emotionele regulatie te bevorderen en de focus en aandacht te verbeteren. Deze therapie kan voordelig zijn voor mensen met neurologische aandoeningen en heeft als doel bij te dragen aan een evenwichtige respons op zintuiglijke prikkels en een algeheel gevoel van welzijn.

Een rode bril wordt gebruikt om de linkerhersenhelft te stimuleren vanwege de associatie met activering, alertheid en analytisch denken. Dit kan helpen bij het versterken van cognitieve functies zoals taal, logica en concentratie, die vaak worden geassocieerd met de linkerhersenhelft.

Aan de andere kant wordt een blauwe bril gebruikt om de rechterhersenhelft te stimuleren vanwege de kalmerende en ontspannende eigenschappen die het heeft. Dit kan bijdragen aan het verbeteren van creativiteit, intuïtie en emotionele verwerking, vaardigheden die vaak worden geassocieerd met de rechterhersenhelft. Bekijk hier de producten.

De Interactieve Metronoom is een geavanceerd neurorevalidatie-instrument dat de timing en synchronisatie van de hersenen verbetert. Door specifieke ritmische oefeningen en feedbackmechanismen helpt het programma individuen om hun neurale netwerken te versterken, waardoor ze beter in staat zijn om informatie te verwerken, de concentratie te verbeteren en coördinatie te optimaliseren. Het programma stimuleert de hersenen om op het juiste tempo te werken en draagt bij aan verbeteringen in cognitieve en motorische vaardigheden.

In ons breinbalans programma is de Rezzimax Pain Tuner Pro II een essentieel onderdeel. Deze geavanceerde triltechnologie is specifiek ontworpen om primitieve reflexen te integreren en te harmoniseren, pijn te verlichten en spieren diepgaand te ontspannen. Daarnaast ondersteunt het traumaverwerking en stimuleert het positieve neurologische patronen, terwijl het ook bijdraagt aan de ontwikkeling van proprioceptie. Bekijk hier het product.

Ga voor verandering!

Ons Breinbalansprogramma is bedoeld om de balans in de hersenen te herstellen door de natuurlijke groei en ontwikkeling van het brein te stimuleren. We gaan op zoek naar de kern van je klachten, zoals ADHD, autisme, dyslexie, angststoornissen en/of depressieve symptomen, en stellen vervolgens een op maat gemaakt behandelplan op.

De resultaten? Aanzienlijke en levens veranderende verbeteringen! Ons programma is ontworpen om in slechts zes weken opmerkelijke transformaties te bewerkstelligen. 

Reviews