Autisme

Heeft jouw kind autisme, of heb je zelf autisme? Dan begrijp je wellicht de unieke uitdagingen en kenmerken die hiermee gepaard gaan. Autisme spectrum stoornis (ASS) is een neurologische ontwikkelingsstoornis die verschillende symptomen kan omvatten, zoals moeite met sociale interactie, repetitieve gedragspatronen en beperkte interesses of activiteiten.

Maar wat betekent dit nu eigenlijk volgens de Melillo methode? Volgens deze benadering wordt autisme gezien als een neurologische disfunctie die wordt veroorzaakt door een verstoorde balans en functie van verschillende hersengebieden.

Heeft u een vraag of wilt u liever teruggebeld worden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we contact met je op!

  Holistische benadering

  Een verstoorde balans en functie van verschillende hersengebieden kan leiden tot uitdagingen op het gebied van communicatie, sociaal gedrag en sensorische verwerking.

  De Melillo methode biedt een holistische benadering voor de behandeling van autisme, gericht op het herstellen van de balans en functie van de hersenen. Dit wordt bereikt door middel van gerichte behandelingen die de activiteit van specifieke hersengebieden stimuleren en de communicatie tussen neuronen verbeteren.

  Behandelprotocol

  Ons behandelprotocol omvat verschillende interventies, zoals sensorische stimulatie en cognitieve oefeningen. Daarnaast kunnen we advies geven over voeding en levensstijlaanpassingen die kunnen helpen bij het verminderen van autisme-gerelateerde symptomen. We adviseren je hierbij graag om een deskundige te raadplegen die verstand heeft van voeding en het brein.

  Door deze geïntegreerde aanpak streven we ernaar om symptomen van autisme te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren. We zijn er om jou en je kind te ondersteunen op weg naar een beter leven met autisme.

  Het programma

  Tijdens een uitgebreide intake doen we uitvoerig onderzoek. We gaan met je in gesprek over je belemmeringen en laten je een aantal vragenlijsten invullen. Daarnaast testen we welke primitieve reflexen je nog hebt en onderzoeken we welke hersenhelft dominant is en welke hersenhelft een mogelijke vertraging heeft opgelopen tijdens de ontwikkeling. De uitkomsten hiervan leveren een totaalplaatje op, aan de hand waarvan we vervolgens een behandelplan opstellen. 

  Daarbij kan het bijvoorbeeld nodig zijn om naast het breinbalansprogramma ook een voedingsdeskundige of chiropractor te bezoeken. Ons programma omvat een uitgebreide aanpak met een scala aan effectieve methoden en geavanceerde technologieën om jouw breinbalans te herstellen.

  1, De Basis voor Ontwikkeling: Primitieve reflexen zijn aangeboren reflexen die in de vroege kindertijd verschijnen en een cruciale rol spelen in de ontwikkeling. Ze vormen het fundament waarop latere vaardigheden worden gebouwd. Het integreren van deze reflexen is een natuurlijk onderdeel van deze ontwikkelingsreis, ongeacht je leeftijd.

  2, Verbeterde Motorische Vaardigheden: Niet geïntegreerde primitieve reflexen kunnen de motorische controle en coördinatie beïnvloeden, wat invloed heeft op zowel kinderen als volwassenen. Door deze reflexen te ondersteunen en te integreren, helpt je bij het ontwikkelen van evenwicht, houding en fijne motorische vaardigheden.

  3, Bevordering van Emotioneel Welzijn: Primitieve reflexen kunnen ook van invloed zijn op het gedrag en de emoties. Niet geïntegreerde reflexen kunnen bijdragen aan aandachtsproblemen, emotionele instabiliteit en stress. Het integreren van deze reflexen kan bijdragen aan een positiever emotioneel welzijn.

  4, Optimalisatie van Leermogelijkheden: De gezonde ontwikkeling van reflexen is cruciaal voor het vermogen om te leren. Problemen met deze reflexen kunnen leiden tot leerproblemen, ongeacht je leeftijd. Integratie van deze reflexen kan bijdragen aan het verbeteren van lees- en schrijfvaardigheden en concentratie. Of je nu een kind of een volwassene bent, bij Balanced Brain Building begrijpen we dat elk individu uniek is. Onze op maat gemaakte benaderingen en interventies zijn ontworpen om jou te ondersteunen bij het integreren van primitieve reflexen en het benutten van jouw volledige mogelijkheden.

  Dr. Robert Melillo benadrukt het belang van core stability (kernstabiliteit) als een integraal onderdeel van de Brein Balans-behandeling om verschillende redenen:

  1, Centraal Zenuwstelsel (CZS) en de Kern: Het centraal zenuwstelsel, dat de hersenen en het ruggenmerg omvat, is nauw verbonden met de kernspieren van het lichaam. Een sterke en stabiele kern ondersteunt de algehele stabiliteit van het CZS en helpt bij een efficiënte signaaloverdracht tussen de hersenen en het lichaam.

  2, Houding en Balans: Een goede kernstabiliteit is essentieel voor een gezonde houding en balans. Wanneer de kernspieren goed functioneren, kan een persoon zijn lichaam in evenwicht houden en voorkomen dat hij valt of struikelt.

  3, Motorische Vaardigheden: Kernstabiliteit speelt een sleutelrol bij motorische vaardigheden en coördinatie. Het verbetert de controle over bewegingen en helpt bij het ontwikkelen van fijne motorische vaardigheden, zoals schrijven en knippen.

  4, Brein-lichaam Connectie: Een sterke kern bevordert de verbinding tussen het brein en het lichaam. Dit is van cruciaal belang voor de sensorische verwerking en het begrip van lichaamsbeweging en positie, wat belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen en de algehele neurologische gezondheid.

  5, Pijnverlichting en Comfort: Een goed ontwikkelde kern kan helpen bij het verminderen van rugpijn en ongemak, wat vaak voorkomt bij mensen met neurologische aandoeningen. Het kan bijdragen aan comfort en de algehele kwaliteit van leven verbeteren.

  Kortom, core stability is belangrijk binnen de Brein Balans-behandeling omdat het de basis legt voor een gezonde houding, beweging en de verbinding tussen het brein en het lichaam. Het helpt patiënten bij het ontwikkelen van de motorische en sensorische vaardigheden die nodig zijn voor een evenwichtige neurologische gezondheid.

  In jouw persoonlijke reis naar een evenwichtig brein, introduceren we een krachtig hulpmiddel: Cold Laser-therapie, zoals toegepast door Dr. Robert Melillo.

  Deze behandeling is van vitaal belang omdat het gericht is op het activeren van de ene hersenhelft terwijl de andere wordt gedempt. Dit evenwicht is essentieel voor een optimaal functionerend brein.

  Cold Laser-therapie verbetert de bloedcirculatie in je hersenen, vermindert ontstekingen en stimuleert neuronale activiteit. Hiermee bereiken we niet alleen symptoomvermindering, maar ook een betere kwaliteit van leven.

  Of je nu worstelt met neurologische uitdagingen of streeft naar een brein in topvorm, Cold Laser-therapie is een waardevolle aanvulling op ons Breinbalans-programma.

  We bieden deze behandeling als onderdeel van jouw persoonlijke behandelplan.

  Het doel van de Brain Driver, zoals Dr. Robert Melillo uitlegt, is om de neurologische verbindingen in de hersenen te optimaliseren. Door middel van transcraniële stimulatie wordt gerichte elektrische stimulatie toegepast op specifieke hersengebieden. Dit kan helpen bij het verbeteren van cognitieve functies, concentratie, emotieregulatie en het verminderen van symptomen bij bepaalde neurologische aandoeningen. Dr. Melillo gelooft sterk in het potentieel van de Brain Driver om de hersenen in balans te brengen en te ondersteunen bij het bereiken van optimale neurologische gezondheid, zowel voor kinderen als volwassenen.”

  De Brain Driver is een instrument dat wordt gebruikt in de neurologie en neurowetenschappen en kan worden ingezet als onderdeel van behandelingsprogramma’s om de hersenfunctie te verbeteren en specifieke neurologische uitdagingen aan te pakken.

  Bekijk hier dit product in de shop.

  Hier is waarom deze aanpak van Dr. Robert Melillo van vitaal belang kan zijn voor jouw neurologische gezondheid.

  1, Pijnverlichting en Comfort: De Tens unit, die elektrische stimulatie gebruikt, kan effectief zijn bij het verminderen van pijn en ongemak. Dit is bijzonder belangrijk voor mensen met neurologische aandoeningen die vaak gepaard gaan met chronische pijn.

  2, Sensorische Prikkels: De Tens unit kan sensorische prikkels bieden die de hersenen helpen om op een gezonde manier te reageren op externe stimuli. Dit kan resulteren in betere sensorische verwerking en emotionele regulatie.

  3, Neuromusculaire Coördinatie: Door het stimuleren van specifieke spieren en zenuwbanen kan de Tens unit bijdragen aan een verbeterde neuromusculaire coördinatie. Dit is van cruciaal belang voor bewegingscontrole en motorische vaardigheden.

  4, Gezond Brein-Lichaam Verbinding: De Tens unit ondersteunt de verbinding tussen het brein en het lichaam, wat van essentieel belang is voor een evenwichtige neurologische gezondheid.

  5, Aanvulling op Behandeling: De Tens unit vormt een waardevolle aanvulling op ons uitgebreide Brein Balans-programma, afgestemd op jouw individuele behoeften en diagnose.

  Een Eye Light-bril heeft glazen die ofwel rood of blauw zijn, met bijpassende lampjes in dezelfde kleur die elke 8 seconden oplichten. Deze bril is ontworpen om specifieke hersenfuncties te stimuleren en te helpen bij het herstellen van de hersenbalans, afhankelijk van de kleur en de locatie van de lampjes in de bril. 

  De gele EyeLight-bril wordt gebruikt voor lichttherapie met geel licht om sensorische integratie te verbeteren, visuele verwerking te ondersteunen, emotionele regulatie te bevorderen en de focus en aandacht te verbeteren. Deze therapie kan voordelig zijn voor mensen met neurologische aandoeningen en heeft als doel bij te dragen aan een evenwichtige respons op zintuiglijke prikkels en een algeheel gevoel van welzijn.

  Een rode bril wordt gebruikt om de linkerhersenhelft te stimuleren vanwege de associatie met activering, alertheid en analytisch denken. Dit kan helpen bij het versterken van cognitieve functies zoals taal, logica en concentratie, die vaak worden geassocieerd met de linkerhersenhelft.

  Aan de andere kant wordt een blauwe bril gebruikt om de rechterhersenhelft te stimuleren vanwege de kalmerende en ontspannende eigenschappen die het heeft. Dit kan bijdragen aan het verbeteren van creativiteit, intuïtie en emotionele verwerking, vaardigheden die vaak worden geassocieerd met de rechterhersenhelft. Bekijk hier de producten.

  De Interactieve Metronoom is een geavanceerd neurorevalidatie-instrument dat de timing en synchronisatie van de hersenen verbetert. Door specifieke ritmische oefeningen en feedbackmechanismen helpt het programma individuen om hun neurale netwerken te versterken, waardoor ze beter in staat zijn om informatie te verwerken, de concentratie te verbeteren en coördinatie te optimaliseren. Het programma stimuleert de hersenen om op het juiste tempo te werken en draagt bij aan verbeteringen in cognitieve en motorische vaardigheden.

  In ons breinbalans programma is de Rezzimax Pain Tuner Pro II een essentieel onderdeel. Deze geavanceerde triltechnologie is specifiek ontworpen om primitieve reflexen te integreren en te harmoniseren, pijn te verlichten en spieren diepgaand te ontspannen. Daarnaast ondersteunt het traumaverwerking en stimuleert het positieve neurologische patronen, terwijl het ook bijdraagt aan de ontwikkeling van proprioceptie. Bekijk hier het product.

  Veelgestelde vragen

  Nee. Wanneer je primitieve reflexen zijn verdwenen, kun je stoppen met het doen van de reflexoefeningen. Wanneer deze reflexen eenmaal weg zijn, blijven ze ook weg. Behalve wanneer je bijvoorbeeld ernstig ziek zou worden of een ongeluk zou krijgen. In die gevallen kunnen primitieve reflexen terugkomen. In dat geval zou je de oefeningen weer op kunnen pakken.

  Wel is het heel belangrijk om je core stabillity oefeningen te blijven doen. Als je je buikspieren en rug traint, wordt niet alleen je lichaam sterker, maar ook je brein krijgt een boost! Hoe dan? Nou, als je core sterker wordt, helpt dat je lichaam om beter te bewegen en in balans te blijven. En wist je dat er allemaal wegen zijn in je lichaam die je hersenen vertellen wat er gebeurt? Dus als je core sterk is, gaat die informatie beter naar je brein. Dit kan helpen bij dingen zoals beter nadenken, je evenwicht bewaren en zelfs je humeur verbeteren. Dus eigenlijk, als je die buikspieren traint, geef je niet alleen je lichaam een boost, maar ook je hersenen!

  Veel mensen vragen zich af of het veilig is om hun hersenen te laten behandelen met een cold laser, zoals bij de Melillo methode. Gelukkig is het antwoord ja, en hier is waarom: Ten eerste maakt de cold laser gebruik van laag-niveau lichttherapie, wat betekent dat het geen warmte genereert en dus geen schade toebrengt aan het weefsel. In feite wordt deze techniek al decennialang gebruikt in verschillende medische toepassingen, waaronder pijnbestrijding en weefselherstel, zonder bijwerkingen.

  Specifiek bij de Melillo methode wordt de cold laser gebruikt als onderdeel van een uitgebreid behandelingsprotocol om de hersenen te stimuleren en te helpen bij het reguleren van verschillende functies, zoals aandacht, concentratie en emotionele balans. Het proces is veilig, pijnloos en niet-invasief, wat betekent dat het geen schade aanricht aan het lichaam.

  Ik ben een opgeleide professional gespecialiseerd in de Melillo methode.

  Ik pas de behandeling zorgvuldig aan op de behoeften van elke individuele patiënt, gebruikmakend van geavanceerde technologieën en protocollen die zijn ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en klinische ervaring.

  Kortom, het laten laseren van je hersenen met een cold laser van de Melillo methode is veilig en effectief, en het kan een waardevolle aanvulling zijn op het streven naar een betere cognitieve gezondheid en welzijn.

  De Melillo methode behandeling staat bekend om zijn veiligheid en effectiviteit, maar het is belangrijk om te begrijpen dat het proces niet altijd zonder hobbels verloopt. Tijdens de behandeling kun je je vermoeid voelen of zelfs terugval ervaren in bepaalde gebieden van je functioneren. Dit kan komen doordat je hersenen worden gestimuleerd en zich aanpassen aan nieuwe patronen, wat soms wat extra energie vergt.

  Een interessant aspect van de behandeling is dat wanneer we een bepaald hersengebied aanpakken, je brein tijdelijk energie kan weghalen bij andere gebieden. Dit kan resulteren in tijdelijke problemen op andere vlakken, maar het is eigenlijk een teken dat je brein actief bezig is met het herconfigureren en verbeteren van zijn functies.

  Bij kinderen kan de Melillo methode behandeling ook unieke uitdagingen met zich meebrengen. Ze kunnen bijvoorbeeld tijdelijk vaardigheden verliezen die ze eerder hadden, zoals praten of schrijven, omdat het brein eerst andere gebieden moet ontwikkelen voordat het deze vaardigheden opnieuw oppikt. Sommige kinderen kunnen zelfs tijdelijk gedrag vertonen dat typisch is voor de peuterpuberteit, omdat ze deze fase eerder hebben overgeslagen en deze nu inhalen.

  Hoewel deze uitdagingen misschien overweldigend lijken, is het belangrijk om te onthouden dat ze meestal tijdelijk zijn en een teken zijn van positieve veranderingen in de hersenen. Door samen te werken met een ervaren professional die bekend is met de Melillo methode, kunnen deze uitdagingen worden aangepakt en kun je uiteindelijk profiteren van verbeterde cognitieve en emotionele gezondheid.

  Het einde van de behandeling betekent meestal dat de eerste zes weken van intensieve sessies voorbij zijn. In deze periode heb je regelmatig afspraken gehad om je hersenen te trainen en nieuwe verbindingen te ontwikkelen. Na deze intensieve start kan je ervoor kiezen om te stoppen of af en toe nog een afspraak te maken voor extra ondersteuning.

  Het belangrijkste is dat de Melillo methode behandeling gericht is op het bieden van langdurige voordelen door het stimuleren van gezonde hersenactiviteit en -ontwikkeling. Zelfs nadat de initiële fase van behandeling voorbij is, blijft de ondersteuning en begeleiding beschikbaar om ervoor te zorgen dat je vooruitgang blijft boeken en je goed blijft voelen.

  Elk behandeltraject die gebaseerd is op de Melillo methode begint met drie intakegesprekken. Tijdens deze sessies nemen we verschillende tests af en bespreken we uitgebreid waar je tegenaan loopt en wat je hoopt te bereiken met de behandeling. Daarnaast vragen we je om vragenlijsten in te vullen, zodat we een volledig beeld krijgen van je situatie en behoeften. Op basis van deze informatie stellen we een gepersonaliseerd behandelplan op.

  Vervolgens bestaat het behandeltraject uit 18 behandelingen. Je hebt de flexibiliteit om deze behandelingen op verschillende manieren te plannen, afhankelijk van je voorkeuren en beschikbaarheid.

  Je kunt ervoor kiezen om de behandelingen te spreiden over een periode van zes weken, waarbij je drie keer per week langskomt. Dit biedt een intensieve aanpak die je helpt snel vooruitgang te boeken.

  Een andere optie is om de behandelingen twee keer per week gedurende negen weken te plannen. Dit kan handig zijn als je een druk schema hebt en meer tijd nodig hebt tussen de sessies.

  Voor degenen die een nog intensievere aanpak willen, bieden we de mogelijkheid om twee weken lang elke dag zowel in de ochtend als in de middag langs te komen. Deze optie is ideaal voor mensen die snel resultaten willen zien en bereid zijn zich te committeren aan een kortere, maar intensieve periode van behandeling. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die van ver komen. Voor hen bieden we de mogelijkheid om een appartementje bij ons te huren tijdens hun verblijf. Natuurlijk kunnen ze ook zelf voor een overnachtingsplek zorgen.

  Na de 18 behandelingen plannen we automatisch twee follow-up sessies, met een tussenperiode van twee maanden. Deze sessies zijn bedoeld om je voortgang te evalueren, eventuele nieuwe uitdagingen aan te pakken en ervoor te zorgen dat je op de goede weg blijft naar een betere cognitieve en emotionele gezondheid.

  Bij elk stap van het proces staan we voor je klaar om je te begeleiden en ondersteunen op weg naar je do

  Naast de breinbalans behandeling biedt Balanced Brain Building ook andere behandelmethoden aan, zoals het gebruik van de Rezzimax. De Rezzimax wordt specifiek ingezet bij verschillende uitdagingen, zoals pijn, angst en stress.

  Het Rezzimax behandeltraject bestaat uit sessies waarin we gebruik maken van geavanceerde technologie om deze specifieke problemen aan te pakken. Door middel van gerichte behandelingen helpen we je om pijn te verlichten, angst te verminderen en stress te beheersen.

  Dit behandeltraject kan los worden gevolgd, maar kan ook worden gecombineerd met de breinbalans behandeling voor een meer uitgebreide aanpak van cognitieve en emotionele gezondheid.

  Ongeacht welke behandelmethoden je kiest, ons doel is om je te ondersteunen bij het bereiken van een beter algeheel welzijn en een gebalanceerd brein.

  Nee, op dit moment wordt onze breinbalansbehandeling helaas niet vergoed door zorgverzekeraars. Dit komt omdat zorgverzekeraars in Nederland specifieke criteria hanteren voor vergoedingen, en hoewel er wetenschappelijk onderzoek naar onze behandeling is gedaan, is dit voornamelijk in de Verenigde Staten uitgevoerd.

  We begrijpen dat dit teleurstellend kan zijn, maar we zijn optimistisch dat onze behandeling in de toekomst mogelijk in aanmerking komt voor vergoeding, gezien de positieve resultaten die we zien bij onze cliënten.

  We voeren regelmatig metingen uit om de vooruitgang van onze cliënten te monitoren, en we hopen dat deze gegevens in de toekomst kunnen bijdragen aan de erkenning en vergoeding van onze behandeling door zorgverzekeraars.

  Voor ouders met kinderen tot 18 jaar bestaat de mogelijkheid om een persoonsgebonden budget (pgb) aan te vragen. Hiermee kunnen ze ambulante begeleiding voor hun kind financieren, aangezien ik geregistreerd ben bij het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

  Als u meer wilt weten over de wetenschappelijke onderbouwing van onze behandeling, verwijzen we u graag naar de website van Dr. Robert Melillo, een vooraanstaand expert op dit gebied.

  Reviews