Veelgestelde vragen

Nee. Wanneer je primitieve reflexen zijn verdwenen, kun je stoppen met het doen van de reflexoefeningen. Wanneer deze reflexen eenmaal weg zijn, blijven ze ook weg. Behalve wanneer je bijvoorbeeld ernstig ziek zou worden of een ongeluk zou krijgen. In die gevallen kunnen primitieve reflexen terugkomen. In dat geval zou je de oefeningen weer op kunnen pakken.

Wel is het heel belangrijk om je core stabillity oefeningen te blijven doen. Als je je buikspieren en rug traint, wordt niet alleen je lichaam sterker, maar ook je brein krijgt een boost! Hoe dan? Nou, als je core sterker wordt, helpt dat je lichaam om beter te bewegen en in balans te blijven. En wist je dat er allemaal wegen zijn in je lichaam die je hersenen vertellen wat er gebeurt? Dus als je core sterk is, gaat die informatie beter naar je brein. Dit kan helpen bij dingen zoals beter nadenken, je evenwicht bewaren en zelfs je humeur verbeteren. Dus eigenlijk, als je die buikspieren traint, geef je niet alleen je lichaam een boost, maar ook je hersenen!

Veel mensen vragen zich af of het veilig is om hun hersenen te laten behandelen met een cold laser, zoals bij de Melillo methode. Gelukkig is het antwoord ja, en hier is waarom: Ten eerste maakt de cold laser gebruik van laag-niveau lichttherapie, wat betekent dat het geen warmte genereert en dus geen schade toebrengt aan het weefsel. In feite wordt deze techniek al decennialang gebruikt in verschillende medische toepassingen, waaronder pijnbestrijding en weefselherstel, zonder bijwerkingen.

Specifiek bij de Melillo methode wordt de cold laser gebruikt als onderdeel van een uitgebreid behandelingsprotocol om de hersenen te stimuleren en te helpen bij het reguleren van verschillende functies, zoals aandacht, concentratie en emotionele balans. Het proces is veilig, pijnloos en niet-invasief, wat betekent dat het geen schade aanricht aan het lichaam.

Ik ben een opgeleide professional gespecialiseerd in de Melillo methode.

Ik pas de behandeling zorgvuldig aan op de behoeften van elke individuele patiënt, gebruikmakend van geavanceerde technologieën en protocollen die zijn ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en klinische ervaring.

Kortom, het laten laseren van je hersenen met een cold laser van de Melillo methode is veilig en effectief, en het kan een waardevolle aanvulling zijn op het streven naar een betere cognitieve gezondheid en welzijn.

De Melillo methode behandeling staat bekend om zijn veiligheid en effectiviteit, maar het is belangrijk om te begrijpen dat het proces niet altijd zonder hobbels verloopt. Tijdens de behandeling kun je je vermoeid voelen of zelfs terugval ervaren in bepaalde gebieden van je functioneren. Dit kan komen doordat je hersenen worden gestimuleerd en zich aanpassen aan nieuwe patronen, wat soms wat extra energie vergt.

Een interessant aspect van de behandeling is dat wanneer we een bepaald hersengebied aanpakken, je brein tijdelijk energie kan weghalen bij andere gebieden. Dit kan resulteren in tijdelijke problemen op andere vlakken, maar het is eigenlijk een teken dat je brein actief bezig is met het herconfigureren en verbeteren van zijn functies.

Bij kinderen kan de Melillo methode behandeling ook unieke uitdagingen met zich meebrengen. Ze kunnen bijvoorbeeld tijdelijk vaardigheden verliezen die ze eerder hadden, zoals praten of schrijven, omdat het brein eerst andere gebieden moet ontwikkelen voordat het deze vaardigheden opnieuw oppikt. Sommige kinderen kunnen zelfs tijdelijk gedrag vertonen dat typisch is voor de peuterpuberteit, omdat ze deze fase eerder hebben overgeslagen en deze nu inhalen.

Hoewel deze uitdagingen misschien overweldigend lijken, is het belangrijk om te onthouden dat ze meestal tijdelijk zijn en een teken zijn van positieve veranderingen in de hersenen. Door samen te werken met een ervaren professional die bekend is met de Melillo methode, kunnen deze uitdagingen worden aangepakt en kun je uiteindelijk profiteren van verbeterde cognitieve en emotionele gezondheid.

Het einde van de behandeling betekent meestal dat de eerste zes weken van intensieve sessies voorbij zijn. In deze periode heb je regelmatig afspraken gehad om je hersenen te trainen en nieuwe verbindingen te ontwikkelen. Na deze intensieve start kan je ervoor kiezen om te stoppen of af en toe nog een afspraak te maken voor extra ondersteuning.

Het belangrijkste is dat de Melillo methode behandeling gericht is op het bieden van langdurige voordelen door het stimuleren van gezonde hersenactiviteit en -ontwikkeling. Zelfs nadat de initiële fase van behandeling voorbij is, blijft de ondersteuning en begeleiding beschikbaar om ervoor te zorgen dat je vooruitgang blijft boeken en je goed blijft voelen.

Elk behandeltraject die gebaseerd is op de Melillo methode begint met drie intakegesprekken. Tijdens deze sessies nemen we verschillende tests af en bespreken we uitgebreid waar je tegenaan loopt en wat je hoopt te bereiken met de behandeling. Daarnaast vragen we je om vragenlijsten in te vullen, zodat we een volledig beeld krijgen van je situatie en behoeften. Op basis van deze informatie stellen we een gepersonaliseerd behandelplan op.

Vervolgens bestaat het behandeltraject uit 18 behandelingen. Je hebt de flexibiliteit om deze behandelingen op verschillende manieren te plannen, afhankelijk van je voorkeuren en beschikbaarheid.

Je kunt ervoor kiezen om de behandelingen te spreiden over een periode van zes weken, waarbij je drie keer per week langskomt. Dit biedt een intensieve aanpak die je helpt snel vooruitgang te boeken.

Een andere optie is om de behandelingen twee keer per week gedurende negen weken te plannen. Dit kan handig zijn als je een druk schema hebt en meer tijd nodig hebt tussen de sessies.

Voor degenen die een nog intensievere aanpak willen, bieden we de mogelijkheid om twee weken lang elke dag zowel in de ochtend als in de middag langs te komen. Deze optie is ideaal voor mensen die snel resultaten willen zien en bereid zijn zich te committeren aan een kortere, maar intensieve periode van behandeling. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die van ver komen. Voor hen bieden we de mogelijkheid om een appartementje bij ons te huren tijdens hun verblijf. Natuurlijk kunnen ze ook zelf voor een overnachtingsplek zorgen.

Na de 18 behandelingen plannen we automatisch twee follow-up sessies, met een tussenperiode van twee maanden. Deze sessies zijn bedoeld om je voortgang te evalueren, eventuele nieuwe uitdagingen aan te pakken en ervoor te zorgen dat je op de goede weg blijft naar een betere cognitieve en emotionele gezondheid.

Bij elk stap van het proces staan we voor je klaar om je te begeleiden en ondersteunen op weg naar je do

Naast de breinbalans behandeling biedt Balanced Brain Building ook andere behandelmethoden aan, zoals het gebruik van de Rezzimax. De Rezzimax wordt specifiek ingezet bij verschillende uitdagingen, zoals pijn, angst en stress.

Het Rezzimax behandeltraject bestaat uit sessies waarin we gebruik maken van geavanceerde technologie om deze specifieke problemen aan te pakken. Door middel van gerichte behandelingen helpen we je om pijn te verlichten, angst te verminderen en stress te beheersen.

Dit behandeltraject kan los worden gevolgd, maar kan ook worden gecombineerd met de breinbalans behandeling voor een meer uitgebreide aanpak van cognitieve en emotionele gezondheid.

Ongeacht welke behandelmethoden je kiest, ons doel is om je te ondersteunen bij het bereiken van een beter algeheel welzijn en een gebalanceerd brein.

Nee, op dit moment wordt onze breinbalansbehandeling helaas niet vergoed door zorgverzekeraars. Dit komt omdat zorgverzekeraars in Nederland specifieke criteria hanteren voor vergoedingen, en hoewel er wetenschappelijk onderzoek naar onze behandeling is gedaan, is dit voornamelijk in de Verenigde Staten uitgevoerd.

We begrijpen dat dit teleurstellend kan zijn, maar we zijn optimistisch dat onze behandeling in de toekomst mogelijk in aanmerking komt voor vergoeding, gezien de positieve resultaten die we zien bij onze cliënten.

We voeren regelmatig metingen uit om de vooruitgang van onze cliënten te monitoren, en we hopen dat deze gegevens in de toekomst kunnen bijdragen aan de erkenning en vergoeding van onze behandeling door zorgverzekeraars.

Voor ouders met kinderen tot 18 jaar bestaat de mogelijkheid om een persoonsgebonden budget (pgb) aan te vragen. Hiermee kunnen ze ambulante begeleiding voor hun kind financieren, aangezien ik geregistreerd ben bij het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Als u meer wilt weten over de wetenschappelijke onderbouwing van onze behandeling, verwijzen we u graag naar de website van Dr. Robert Melillo, een vooraanstaand expert op dit gebied.

    Contact opnemen?

    Je hoeft niet te leren leven met de gevolgen van een disbalans in je hersenen, ook al is je dat waarschijnlijk vaak verteld. Aan de hand van ons programma sporen we de bron van je klachten op en gaan we daarmee aan de slag.